Saturday, October 23, 2010

PENEGASAN

Salam alayk

SOrry ganggu. Nak kacau sekejap. Disebabkan chatbox limit 60 comment sahaja untuk satu jam

Nak guna blog pulak bagi amaran teguran. Pening tengok hampa ni



1) Kalau ada cadangan atau apa-apa tidak puas hati. Cakap direct terus, xperlu nak berbalah dekat chat box 2. Buat serabut je. Ada cadangan comment dekat blog ni atau hantar cadangan dekat kami.


2) Berkenaan laki bini 2, Amar makruh nahi mungkar, mencegah kemungkaran itu tanggungjawab semua. Ada kuasa atau tiada ke. Kalau korang rasa benda itu salah, pergi depan buat teguran, tidak kisahla dalam bentuk teguran ataupun tazkirah. Selemah-lemahnya pun jumpa siapa-siapa yang anda rasa boleh tolong membuat teguran tu tegur. Tidak kiralah SR ke bukan SR ke JAKSI ke PCI, yang penting pencegahan ada. Bukan SEKADAR berbalah 'giler2' tapi hasil pun takde. Sakit mata tu adalah juga, tapi kalau tindakan pun tiada, memang sampai bernanahla sakit mata hampa 2

3) Berkenaan susunan dalam lecture tu, perkara kecik sahaja, xperlulah nak gaduh macam benda tu BESAU sangat. Semua tu boleh dibawak bincang. Tapi yang sememangnya nanti, demi kemaslahatan semua. TIADA JANTINA YANG BERTENTANGAN AKAN DUDUK DALAM BARIS ATAU KUMPULAN YANG SAMA.


Kalau ada apa2, komen dekat sini, nak debat pun debat dalam ruang kekomengan sini ye. Jangan nyibuk kat chatbox ea kalau nak gaduh. Sekian terima kasih :D

76 HoT sTufF:

Asal kan tak ade pembahagian "laki kat kiri pompuan kat kanan bla bla bla" aku setuju

hdop qarafi..dgn rambut brunya..

V: Kalau korang ada apa-apa cadangan bagitahu je
blog ni aktif, insyaAllah semua cadangan akan ditimbalkan jangan risau

anonymoues: Hotak ko. haha

ha cadangan first come first serve!
Kalau takut hal couple2 tu berlaku, nmpk je mcm terlebih mesra, tegur!
Senang!
Mereka yg kat chatbox tu tak faham ape aku ckp. Kau je yg faham.
And Thank you Allah for that!

okay, macamni la pendapat ak

Pengasingan jantina dalam satu baris 2 baik dan banyak faedahnya.

1) Geng2 couple tu dapat dibanteras, kalau ada juga, tindakan drastik akan diambil. Wait and see

2) korang boleh rasa sendiri, study keliling jantina sendiri atau jantina lain korang boleh fokus lebih? Mesti dengan yang sama kan. Jadi apa salhnya kita asingkan, dari hilang fokus, lebih baik ditambahkan.

3) Demi keadilan semua sebab nampak gayanya macam dah terdesak sangat, kita bahagikan meja tu separuh, which means slide tengah 2, akan ada part lelaki dan perempuan. So kalau lelaki perempuan nak berebut, hampa berebut lah dengan jantina sama dengan korang tapi jangan bertumbuk sudah. So nak xnak, siapa nak duduk depan datanglah awal :)

This comment has been removed by the author.

ni pun kalau terdesak sangatlah, pasal tempat duduk pun nak gaduh ka. Boleh disetelkan ni insyaAllah.
Marilah kita berbincang ye

"kita bahagikan meja tu separuh, which means slide tengah 2, akan ada part lelaki dan perempuan"


tp lecture kitorang ramai pompuan kot. And laki lecture B lak ramai tak nk dok depan. Tak boleh ke kalau pompuan2 yg tak dpt duk dpn tu, isi tmpt duduk laki yg kosong tu?
Tht's why i said mcm tak adil. Sbb number laki n pompuan tak same n beza jauh sgt.
Kalau number tu lebih kurang then fair la

oh and by the way qarafi, ur a good leader.

That girl(tak tau name die, tak kisah dan tak nak tahu pun), the one who represents lecture B, she's not a good leader.
Not the kind of people yg boleh bawak berbincang.

I prefer Nini!

ape punye perangai la ..
gini ke nk handle patient?

Sebelum ni, lelaki tidak duduk depan mungkin sebab perempuan selalu duduk depan. Lepas ni kalau ada tempat untuk diiorang insyaAllah diorang akan duduk situ. Tapi incase kalau lelaki dah ambil depan. Belakang kosong , Perempuan yang yg lebih2 atau sapai kehujung 2 boleh occupy belakang lelaki yang sikit 2. Kalau lelaki tak duduk depan, bncang dengan drang, kalau memang xnak duduk. Hampa la ambil tempat 2.

Tak baik kata macam tu, ak kenal perempuan 2. She can do it. Just try and slow talk to her apa yg xpuas hati. Berbincang. insyaAllah boleh. Lagipun pemimpin2 kita yang dipilih ni berdasarkan pilihan kita, jadi kita kena percayakan diorang. Mungkin depa perlukan masa dulu untuk biasakan, dan lepas tu baru kita nampak diorang beraksi dan tunjukkan kepimpinan. kalau ada kesalahan antara kita, tegurlah. InsyaAllah pemimpin atau yg dipimpin boleh bertoleransi.

klau tk bole tego duduk bawah itu tempurung suda..

Just give them time, insyaAllah kalau dah lama nanti. Boleh la tu. Tanggungjawab sebagai pemmpin berat, tapi tidak semua boleh terima beban 2. Kalau mereka sudi terima semua 2, kira diorang sanggup berkorban untuk kita jadi kita kena percayakan diorang eh. Bagi masa je :)

tmpat ddk pun nk kecoh..
pelik je..

haha

ala bru kena sikit da melenting..
elok la tu..

i believe in first impression and she failed.
But then again, since u are a good person, i will try n give her another chance.


"Kalau lelaki tak duduk depan, bncang dengan drang, kalau memang xnak duduk. Hampa la ambil tempat 2"

itu la yg aku maksud kan, if ada tempat kosong, why not take it?
Tp td ade org tanye, tp jawapan nye tak boleh. Ape kes?

But then again,i will follow ur advice and try it first.

byk komen lak mamat V ni..

kau rase kau lyak,
kau gnti la die jdi sr,

klau rase kau x lyak jdi sr,
kau gi tegur die,
ape yg die buat slh..

xtaula pemilihan sr ni kitaorg pilih ke x.
asal pilih je msti xdpat nye..
dah nmpak majoriti kat mne..
xleh nk kate ape2 gak..
just hope sr tu boleh pimpin baik2.
pemimpin yg baik ialah pemimpin yang boleh diterima pengikut.. lau pengikut xnak ikut, payah..good luck sr.

habis tu tak patut comment?
kalau ade ape2 tak puas hati kene diam?
itu maksud kau?

Dah tegur dan tgh menegur kan masalah nye?
Tapi ada diorang nk faham ape yg aku ckp?
(sila rujuk chatbox)

Dan kau pun tak faham.

"ha cadangan first come first serve!
Kalau takut hal couple2 tu berlaku, nmpk je mcm terlebih mesra, tegur!
Senang!"

Ade aku ckp aku menyokong couple? TIDAK bukan?
aku kate tegur la. Tapi kenapa mesti nk hukum semua?
Sbb tu aku setuju dgn point Qarafi:

"Kalau lelaki tak duduk depan, bncang dengan drang, kalau memang xnak duduk. Hampa la ambil tempat 2."

Dan perkara ni td dah ada org tanya time dlm lecture tp dia kata tak boleh.
Once again, apa kes?

bg aku, opinion aku je ea..
ape yg adibah tu buat betul lah..dia as a leader, cuba membetulkan apa yang slah..cume pendekatan cara dia td tu agak tegas n radikal..mbe ade orang yang xbleh terima cara camtu sbb SR before ni termasuk nini sume gune cara lembut..tp bg aku ok je,rasenye aku bleh terima cara dia..n dia bru je start tugas,give her a chance..

n yg psal tempat tu, aku sokong first come first serve..cume kita kn tau batas2 pergaulan, klu bleh jgn duk sebelah2 laki pompuan. at least biar selang 1 or 2 kerusi..sbb nnt kita nk study n dengar lecture pun senang, xterganggu tkut tersentuh laki pompuan..bg aku, slagi aku xde ape2 yg bleh halang aku nmpak slide, xsntuh kwan yg lain jntina n xhalang aku dgr suara prof, aku ok je mane2.. cume, perbetulkan niat kita lah, kita dtg lecture sbb nk tuntut ilmu,bukan nk dating ke apa..klu nk dating, jgn datang lecture lah..buat kacau orang nak study je..
*peringatan utk diri n kwan2..kan V?

THANK GOD SOMEONE FINALLY UNDERSTAND!

This comment has been removed by the author.

salam..
saya rasa ramai yang salah faham maksud pemimpin kite tuh..
btw, sy rase tuh dah jadi tanggungjawab die utk tegur ape yg xpatut.
so, jgn lah kite nak marah2 die..
kesian die. die kwn sy, sy kenal sgt dgn die.
die baek n terbuka. :) *bukan Back Up*
give her time. die tegur utk kemaslahatan kita smua.

we give it a try. and tengok lah macam mane..
if xsuke, kite bincang lelok.

ok, smile everybody. ;)

mamat v,
awat kau x ltak name ko sndri eyh,
ltk v je..

V stands for sumting. Search for it n u'll knw why i chose tht letter

And why didnt u put yours too?
U dont have to answer my question if u want. becuz it means nothing to me.
Take care.

Yours truly,
V

im with V on this one..


even tho aku x dtg lecture,tp yg pasti,ikhtilat lelaki perempuan itu perlu berbatas.(dan yang pasti,lecture tu penting.. so ak kne insaf gk -__-")


and just nak bagitahu,2nd year ad nama buruk tntg pergaulan laki perempuan.

tp,kita boleh mengubah semua tu.insyaAllah sama2.

Ramly: V for vendetta. Hmmm.. close. But not close enuf. try again hahaha
Take care buddy

name sr lecture b adibah aminah, bg spe yg xtau tu..
sy pn kwn dib jgk, wlaupn dh x 1 lecture dgn die tp sy tau jgk la ape yg jd td..teguran die mmg ad asasnye n bgus la sbb die brani,tp klu bkn die yg tego ad org len yg sbrani die nk buat?..

dihrpkn dpt djge ape yg ingin korg ucapkn..ckp leklok mslh bleh setel..

smngt r ko V bls komen owg..
hahahaa..
bley jd admin blog ni.. :p

friendship keyh!!

p/s: jgn marah~~ n dibah sngt baek.. jgn marah die..

aduh pasal tempat je pun?
semua okay je kut.
dia cakap pasal ikhtilat
tade pun tak bagi
aku rasa masa ada org tanyaa laki nak duduk depan dia mcm terjawab takla pstu dia mcm ckp ehh duduk lah kann,
i mean this thing is about ikhtilat not to sit beside org yg lain jantina.
sooo pasal kedudukan yang dah mmg duduk normal tu duduk jelah = ="
ape masalahnye. yg bercouple tu la yg patut ubah lain oke je?

This comment has been removed by the author.

V for VAGINA!!!!!!!
go go go V!!!

small matter je pun bincang bincang, abes
buat lek sudey
hidup kena cool

peace

betul nina betul.. kte bincang kat fb ye mok. wall to wall pon ok u kan

guys..relaxs k..psl ni pon gado2..hee..btw..kte dtg lctre kn sbb nk dptkn ilmu..so..btolkn niat tu k :)

assalamualaikum, harap korang sume sehat ea... jiwa, menta dan akal...

bincang memang bincang, tapi bukan adalah lebh baik kalau idea perbincangan tu digambarkan... just talk (or write) not enough...

lecture B, aku tengok list name... aku nampak lelaki lebih kurang 17 orang (ambik bilangan 20, senang kira), perempuan 86 orang... laki:perempuan = 1:5

so, aku rasa r, baek someone wat plan cmne 17 org ni duduk, 86 org ni duduk... pastu kte nilai dr plan tu... mcm arkitek, wat plan dlu... pastu discuss... for improvement

btw, aku harap sgt r jgn amek isu TEMPAT DUDUK ni mcm MASALAH NEGARA... GADUH x psal2... fikirkanlah, LEMAHNYA orang MELAYU krn brgaduh bnde yg KECIK... padahal kaum lain blh sje ADAPT... plus diorg brsepakat nk mnjatuhkn kita... (tolong jangan relatekn mne2 parti politik kt sni)

hav prob? discuss... the right way... don't just say "i didn't", give ideas too...

come on people, be mature... snap out of it...

well aku rasa sbnrnya V tu just trolling je la.

aku sokong.
memang V for VAGINA.
GO GO GO VAGINA. !!!

ad slah fhm kt sni agknyer..ad 2 isu..1)psl ikhtilat 2)psl tmpt dduk..dh brcmpur aduk dh nie..

yg dib ckp dlm lecture hall tu psl ikhtilat..ape yg die tego tu btol la..:D

yes that's why i said i agree on the Ikhtilat thigy. *sila rujuk post2 di atas*
But wat i dont agree is the tempat duduk thing.
I think i made it clear in my previous post.
Tapi malang orang malaysia malas membaca.

ala, u ol ni...teguran tu kite x ley la nk judge betol kew salah kew...it's ol about our responses jew towards that teguran....kalo ase betol n nk ikot sukatila...kalo ase x betol n x mao ikot, sukati la n lastly kalo benda betol tp x mao ikot gak, sukati gak la...sbb mereka2 yg terpilih ni hanya menjlnkn tugas n do wat they think is rite...so, mereka da lepas...kite ni yg ditegur kena la pepandai wat decision...(benda psl seat jew pon...aq yg duk blakang hari2 ni adew aq kesah? hahaha!! <mlawak jew~~ dun tense2 ye..)

..Adakah aku sorang je yang rasa ni semua salah university sebab bagi kita semua lecture room tak best?

ok senang cmni la yg psl teguran tu, ade betul and ade slh. betul nye, mmg tak patut kte duduk rapat2 sb blh menimbulkn bende tak elok. but slhnye, tegur tu biarlah berpada2. jgn direct sgt sampai buat org berkenaan terasa and lastly blh mengaibkan. kte blh tegur, tapi kalau nk direct, biar face to face. bukan depan org ramai. ok? and psl seat, duduk mcm biase sudah. tak pyh nk gado2. slame ni takde spe pun complaint.

chill la wey, tmpt ddk pun nk gaduh,

x profesional je, haha

mcm bdk2 pulak..

weh korg ilek2 lah. bnde kecik je dow.

asal tak asing laki ngn pompuan je ha time lecture. change the lecture hall trus??

whoaa. usul pembahagian tempat duduk je dah banyak tidak puas hati. jangan gaduh2, kita satu batch, jangan la nak bertekak sgt. kite duk gempar2 batch gemilang la apela, tapi kalau bergaduh, habis gak. nie baru tempat duduk je, dah macam2 bunyi. hakelah.

salam... saye dari lec A.. but then sy tau skit2 pasal lec B nye hal td.. btw.... ap2 yg diperkatakan i2 perlu ditimbang baik buruk... bukan terus membangkang mahupun terus menegor... perlu berlapang dada dalam perkara2 begini... perkara2 furu' (cabang) begini sudah bagai mencetus perang dunia ketiga, apatah lg masalah2 yg besar.. buat sahabat2 yg disayangi... berbincanglah sebaik mungkin..musyawarah la sesama kalian... dan taatlah kepada pemimpin selagi mana perkara2 yg dilakukan i2 tidak bercanggah dengan agama... andai betol teguran i2 terimalah walaupun sukar, andai pemimpin i2 tersilap, yakinlah bahawa dia juga manusia biasa.... yg tidak terlepas dari kesilapan.. mge2 ALLAH mudahkan urusan kalian dan hubungan kita sntiasa dalam redha Nya...

dear my beloved friends,says Alhamdulillah :)....credit to jigoku shoujo for his/her words

hayya ma'ana ma'ana!!! watadul jihad~
majmu'atuna tunaa!!! ma'a ba'dina...
ehna fi alexx..alex!!! wasim wa jamilah...
hayya ma'ana fi alex ma'a ba'dina...watadul jihad!!!

go diba! kuatkan smgt!
insyaAllah berjaye! batch terbaik nti spjg zaman!
Allah sntiase bersame org yg benar...insyaAllah..

kpd smue! jom stdy!!! good luck!! :P

ak sgt menyokong V 4 VAGINA!!!!!!!!!
korg ni..
bnd kcik nk gdh2...
mine ur own business da la...
g lctre utk stdy bkn nk sbok hal org fhm!!!!!!

ak sgt menyokong V 4 VAGINA!!!!!!!!!
korg ni..
bnd kcik nk gdh2...
mind ur own business da la...
g lctre utk stdy bkn nk sbok hal org fhm!!!!!!

*salah eja

betulkan yang biasa
biasakan yang betul

~keamanan batch tanggungjawab bersama~

saya sentiasa menyokong nor adibah aminah binti mohd amin dan mohd fikri (SUSU) sebagai SR lect B..slagi kamu di jalan benar yg diredhai ALLAH

'betulkan yang biasa
biasakan yang betul'

mcm kenal je ayat ni.. :)

kecoh ah. ak rasa yg dtg ni semua bijak bijak belaka . pasal tempat duduk nak gaduh bukan bijak namanya bro

seseorang yang menjadi pemimpin dan memegang amanah itu dipilih oleh ALLAH.adakah anda nak kata bahawa anda membangkang pilihan ALLAH?jangan sewenang2nya menentukan siapa layak dan siapa yang tak layak.bagi yang mengatakan adibah aminah orangnya x boleh dibwak berbincang, kamu salah dan kamu tidak mengenali beliau.x kenal maka x cinta beb.

dan apa yang disampaikan oleh beliau ialah tentang ikhtilat..bile ada yang tanye(fathi kot)boleh x laki duduk kat tengah, saya rase beliau cakap boleh..
dan mestila dy tau yang perempuan ramai jadi sebab tula dy x cakap lebih2 pasal perempuan nak duduk mana.so sukati asalkan x berlaku pergaulan bebas...
V, don`t be too harsh dear..

aku rase kan sebab tahun lepas xde orang2 besar yang nak menegur pasal pergaulan laki pempauan ni,jadi bile taun ni buat macam ni jadi shock kot..sebab tu la kecoh.
tapi sape lagi la yang nak tegor kalau bukan pemimpin..

tu kan salah satu dari agama..tengok dari sudut positif je la..aku rase minoriti je yang menentang kott..
V:jangan membesar2kan keadaan.ko pon dah paham ape yang dimaksodkan SR tu kan..ko salah paham je kot.n semuanya dah terjawab rasanya..chill V!

pekare yg ciput tk perlu digebang2kan..
perkara yg lewah tk perlu terlalu duniawi..
perkare yg boleh settle kite settle kan..
care baik tk nk care buruk de branii??

berpantun menta...

Tunggu dan tunggu, bila la hampa nak habis ni.

Mana yang lebih banyak kebaikannya kita pilih jalan tersebut. Tok sah duk tuding sana sini. Kita lihat diri sendiri baru nak komen pasal orang lain.
Kalau ada masalah, bawa berbincang dan tegur.

Setiap orang melakukan kesilapan, tapi setiap orang deserve a second chance. Pengajar kita yang terbaik, adalah belajar melalui kesilapan dan pengalaman.

Yang lepas biar lepas, kalau ada apa2 cadangan usul kedepan.
Kalau rujuk balik pada masalah kedudukan tersebut. Ada sebabnya kenapa sesuatu perkara dinyatakan, bukan main cakap je.

Secara jujurnya, pengasingan disokong
Kalau dulu tiada yang tegur, biar sekrang ada yang menegur. Kalau tak, siapa nak menjawab dekat akhirat nanti.

Kalau kita tengok, melalui pengasingan lelaki duduk sebelah perempuan duduk sebelah
Betul, kadang2 orang kata ikut niat kita juga, tapi kalau niat kita dah ikhlas tapi surrounding xsesuai. Mengganggu juga. Barakah yg sepatutnya sedimented dalam lecture 2 hilang hanya disebabkan benda yang tidak sepatutnya dan kita pula tidak tegur sedangkan tanggungjawab ramai. Xrasa bersalah ke kita?


Berkenaan 'hak' lelaki dekat lecture B, dekat lecture A tiada masalah pun (setakat ni la). Tapi lecture B baru2 ni ada timbul kekecohan sikit mengenai kedudukan lelaki perempuan. Kita ambil konsep 1Malaysia (bukan promot) setiap bangsa dibahagi mengikut ratio masing2. Melayu Cina India bumiputera akan mendapat hak masing2 mengikur kuantiti depa. CONTOH Kalau melayu 60 cina 30 india 5 bumiputera 5, setiap bangsa dapat 25. Adil ke bagi bangsa yang ramai tapi kuantiti xmencukupi?
Akan tapi kalau kekechan tersebut sebab kedudukan depan atau belakang,perkara tersebut boleh dibawa bincang elok2. Mulut ada otak ada, bincanglah sebaik2nya. Kita 1 BATCH, jadilah yang TERBAIK. Tok sah nk kutuk sana sini. Memalukan sahaja.

Pemimpin yang terpilih adalah atas dasar perbincangan dan lantikan bukan dari orang lain, tapi dari orang kita juga. Kalau kita lantik seseorang, maknanya kita percayakan mereka. Percaya yang mereka boleh memikul tanggungjawab tersebut. Jadi berilah kerjasama dan kepercayaan pada mereka. Xkan hanya disebabkan hanya 1 kelemahan dari beliau kita nak mencemuh dan mengkritik mereka kan? Kalau ada salahnya, ada caranya juga. kita tegur dengan cara yg berhemah.
Nak kata bukan korang yang undi depa tapi orang lain? Dah tu, awat xcalonkan orang atau diri sendiri yg lebih layak masa pengundian. MEMANG betul, masalah masa pengundian, ramai yang mencalonkan secara MEMBUTA atau kerana hendak kenakan kawan. Tapi toksahla kita jadi macam depa, tapi kita jadi yang lebih baik dan buat keputusan yg lebih bijak dari mereka.

Bersyukur dengan pimpinan sekarang, they have their own style. Cuma percaya pada mereka. insyaAllah kullu khair. Percaya bukan atas dasar kawan atau roomate atau whatever tetapi kerana kita yakin yang dia boleh buat!


Harap perkara ni xbawa kemana2, dan settle serta merta. Perkara kecil xperlu nak besar2kan. Kita duk satu meja, bincang. settle. xke senang mcam belajar CNS ;D

dah2, tok sah gaduh da. kadang2 best tengok blog ni aktif x pasif,tapi kalau aktif sebab ilmu, ukhwah, rahmat, taarufan, kritikan(membangun) bukan sebab cemuhan, kritikan(xmembangun) ataupun kemencarutan. :)

Wallahua'lam

pantunku dibalas dgn esei spm..
sob..
btw your rite la dude..
smpai bile sympathetic jek..
tk habes cite klau gitu..
da..da..ckup2..

Ais krem falaky masih maintain kelazatannya...

HAHAHAHA...
yeke?nk try laa..

Tegur dgn cara berhemah...
Nabi tak ajar kta tegur mcm 2,itu namanya mengaibkan...
sepatotnya kta hendak sesuatu teguran itu masok kedalam hatinya dengan redha...bukan menimbulkan lgi kebencian terhadap kta sebagai leader..
Nabi ajar semua benda kena ada seni,nk tegur org pon berseni...
Cara yg terbaek,jumpa direct tempat yg jauh dari org laen agar tidak menimbulkan keaiban dan malu terhadap org yg buat salah itu...kesalahan mereka sepatotnya menjadikan kta lebih sayang kepada rakan kita bkn sekadar nk dpt berkat belajar tanpa mengasihi sahabat sesama agama kita..kan kta disuruh agar mengasihi sahabat kta sendiri...Bencilah kepada perbuatan mereka tetapi bkn dri mereka,tegurlah dengan berhemah dan rasa rendah diri kerna suatu hari kta juga akan melakukan kesalahan,samada dalam bentuk yg sama atau lebih trok dari yg pernah dilakukan oleh mereka...Kerna kita takot jika kita terlampau angkuh dan sombong serta membenci mereka,Allah akan turunkan ujian yg menyebabkan kta jatuh lebih teruk dari mereka...Ingat,yg pernting pengakhiran yg baek...Husnul Khotimah..
InsyaAllah kta mampu utk meniru cara yg diajarkan oleh Rasulullah...Aminn...

klau tk bole tego duduk bawah itu tempurung suda..
ni tk betol, tu tk betol ..
abes kau tu betol sgt la??
abes cite sudey..

Salam Alaikum ...
Segala Puji milik Allah Tuhan Sekalian Alam
Selawat ke atas Nabi SAW
Harapanku agar lepas ni tiada komen.
Bertenang semua.Be professional guys.
Jangan baling batu sembunyi tangan.
Junjungan kita MUHAMMAD S.A.W tak ajar sikap begitu.
Jadi , buat persidangan meja bulat.
Bukankah Musyawwarah(syura)itu yg terbaik.
Yang berkenaan boleh jumpa Head of batch para SR untuk menyuarakan masalah.

hayati makna ayat Quran (yasin:65) di bawah...

"Pada hari ini kami tutup mulut mereka,
tangan mereka akan berkata kepada kami,
dan kaki mereka akan memberi penyaksian
atas apa yang dahulu mereka kerjakan"

Yasiin:65(sila rujuk Quran untuk tahu ayat)

bittaufiq wannagah semua...;)

*Qarafi my dear or Liana, minta tolong disable komen untuk post nih ye supaya tiada lagi kata-kata yang tidak enak didengar

Salam Alaikum W.B.T

Saya sokong Ana Akhukum...
disable kan skali komen utk post nih

Ana Akhukum tu kawan ak tu weh...
Qarafi - disable komen deh?

chill la weh...benar tetap benar , salah tetap salah.

Post a Comment

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More