Tuesday, January 25, 2011

Anugerah Khas Untuk Anda

Assalamualaikum wbt...Akan datang menemui anda di Mesyuarat Tahunan Cawangan Iskandariah pada 31 Januari ini...

ANUGERAH AHLI PROAKTIF

Sempena Mesyuarat Tahunan Cawangan Iskandariah Kali ke-4 yang bakal diadakan pada 31 Januari 2011 ini, satu anugerah telah diwujudkan iaitu Anugerah Ahli Proaktif. Anugerah ini bakal dianugerahkan kepada 2 orang ahli matang ikhwah dan akhawat mengikut tahun, daripada tahun 2 hingga tahun 5. Bagi tahun 6, berdasarkan bilangan, hanya seorang ahli matang ikhwah dan akhawat yang bakal menerima anugerah.


OBJEKTIF:
Untuk menghargai jasa individu-individu yang telah banyak berkhidmat dan mengorbankan masa, tenaga mahupun wang untuk menjayakan sebarang aktiviti-aktiviti/program-program/gerak kerja di bawah persatuan PERUBATAN Cawangan Iskandariah (PCI).

Sebagai motivasi dan dorongan untuk terus memberi sumbangan dan melibatkan diri dalam PCI pada masa akan datang.

Supaya dapat dijadikan suri teladan bagi ahli-ahli PCI yang lain untuk sama-sama menyumbang bagi membangunkan komuniti PCI.


CIRI-CIRI PENERIMA ANUGERAH :

  1. Aktif berpersatuan; pernah menjadi AJK pelaksana mana-mana program/ AJK Biro/ AJK bawahan/ menyertai dan menghadiri mana-mana program atau aktiviti anjuran PCI.

  1. Seimbang dari segi pencapaian akademik (tidak pernah gagal dalam mana-mana matapelajaran) dan dalam masa yang sama, rajin berpersatuan.

  1. Berakhlak mulia dan boleh dicontohi    

CARA PENCALONAN DAN PENGIRAAN UNDI :

  1.  Semua ahli matang dalam mana-mana jurusan pengajian layak untuk dicalonkan tanpa mengira pangkat dan jawatan dalam persatuan mahupun universiti kecuali Barisan AJK Tertinggi PERUBATAN Cawangan Iskandariah sesi 2010/2011.

  1. Juga, sama ada calon adalah pelajar tajaan mana-mana badan atau merupakan pelajar tajaan persendirian TIDAK sama sekali menjadi isu.

  1. SR atau wakil setiap batch akan menguruskan sesi pencalonan dan pengiraan undi pada tarikh yang akan diberitahu kemudian.

  1.  Pelajar lelaki boleh mencalonkan 2 orang calon lelaki mengikut tahun masing-masing.
  2. Pelajar wanita boleh mencalonkan 2 orang calon wanita mengikut tahun masing-masing.

  1.  Pelajar lelaki tidak dibenarkan mencalon pelajar wanita dan begitu sebaliknya. Sekiranya ada, pencalonan dikira rosak.

  1.  Pemenang majoriti bagi setiap tahun akan diumumkan pada hari penyampaian hadiah sempena Mesyuarat Tahunan Cawangan Iskandariah pada 31 Januari 2011 nanti.

0 HoT sTufF:

Post a Comment

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More